Thales fra Milet forside

Tegneserie Universitetsforlaget 50 sider.

Thales fra Milet gikk som avisstripe i Morgenbladet fra 1993-95. Thales regnes for å være vestens første filosof, og i disse stripene møter han filosofer fra alle tider. Albumet er en samling av stripene, samt en nytegnet lengre fortelling med Nietzsche som hovedkarakter. Albumet utkom på Universitetsforlaget i 1996, og i svensk oversettelse på Nya Doxa i 1997.

Marit bugge i Utropia 20.11.1996
”Tegneserier er som regel regnet for å være en av litteraturens mer useriøse sjanger, men Thales fra Milet er en original vinklet tegneserie som ser filosofien fra et nytt ståsted”

Hilde Sandvik i Bergens Tidene 30.09.1996
”Svært få, om noen, forstår denne kvasifilosofiske tegneserien om den pragmatiske men nokså upraktiske filosofen, som ustanselig foregriper filosofihistorien. Likevel ler vi. Humrer over dekonstruksjonens negative dialektikk, det lyriske anti-subjektive manifest og ids sublimerte overskudd av libidodrift”

Øystein Vidnes i Studvest 25.09.1996
”Teikningene er enkle og poengterte. Øystein Stene har ein karakteristisk strek, som mishandlar det eine filosof-fjeset etter det andre. I dei fleste tilfella er dei likevel ikkje vanskelege å kjenne igjen. Men det som hevar Thales over rukla av avisstriper, er teksten, og den idérikdommen som blir demonstrert. Her er mange gode poeng og intelligente parodiar. Stene avslører både god kunnskap – og for all del – ein sunn avstand til stoffet! Kostelege er både Marx, Kierkegaard og Nietzsche, saman med parodien på det postmoderne – eller er det ein rein demonstrasjon?”

Lars Andersson i Vertex nr. 7 1997
”Den er kanske inte någen särskilt bra introduktion till filosofin men den är rolig. Stripparna är tecknade i en ganska slarvig stil och dessutom är gagsen ofta längt ifrån filosofiska lustifikationer. Men närmer sig snarare slapstick och lyteskomik. Tots detta fungerar boken ypperlig tack vare dess charmiga och avslappnade stil. Den rekommenderas både til den som aldrig läst filosofi och till den som har läst en hel del.”

Se de første stripene