I SISTE ØYEBLIKK (2011)

Kortfilm 16 min. Manus, regi og produsent.

Kortfilm 2011, 16 min. Manus, regi og produsent.

I siste øyeblikk er en kortfilm som handler om tre ulike mennesker i tre forskjellige livsfaser – tre steder i Europa. Til felles har de at de snart står ansikt til ansikt med døden. I siste øyeblikk er en film om kunsten å dø og kunsten å leve.

I siste øyeblikk ble innspilt i Oslo, Berlin og Provence med Wenche Foss, Cecilie Mosli, Birol Ünel, Lubna Azabal og Julia Thurnau i hovedrollene. Filmen hadde kinopremiere sammen med Bambieffekten i juli 2011, og har senere vært vist på festivaler i inn- og utland, først på kortfilmfestivalen i Grimstad og i Sofia.

Einar Guldvog Staalesen «Søndagsavisa» NRK P2 19.06.2011
«Flere filmskapere har noe på hjertet nå – det har ikke alltid vært et åpenbart trekk ved kortfilmfestivalen som nå arrangeres for 34. gang. Stene er en av de som kontrollerer filmmediets ulike uttrykk best. I siste øyeblikk handler om døden. Den er litt rar, og ganske morsom, og ikke det spor trist. Døden melder seg personlig, like før det er slutt. Han – døden er fremdeles en mann – innhenter tre mennesker, tre steder i Europa. En ung kvinnelig skuespiller i Frankrike, en middelaldrende pressemann i Tyskland, og en eldre kvinnelig oversetter i Norge.»

Bjørn Frode Løvlund i Hamar Arbeiderblad 28.06.2011
”Vi ser aldri mannen, vi hører stemmen hans, og kameraet er øynene hans. Vi skjønner snart at mannen er døden, som gir den som skal gå ut av livet et forvarsel om hva som kommer til å skje. Denne lille filmen er et magisk lite stykke filmarbeid, som viser hvor sterk en kortfilm kan være når den er godt lagd. Terningkast 5”

Anders Hadsel Opsvik i Bergens Tidene 28.06.2011
”Som forfilm til Bambieffekten får du sjå Øystein Stene sin kortfilm I siste augneblink. Nokon vil kanskje hugse den som Wenche Foss si siste rolle før ho døydde. Den er ei lita perle med nokre finurlige filmreferansar, og er ei interessant – om enn litt plutseleg – introduksjon til Bambieffekten.”

 

VENUS & MARS (2005)

Kortfilm 12 min, manus og regi.

Kortfilm 2011, 12 min, manus og regi.

Et par driver og maler sin nye leilighet, og i en konfrontasjon mellom de to, låser han seg inne på toalettet. Men når han skal ut igjen, knekker han nøkkelen – og er dermed låst inne. Låsesmed tilkalles, og det dukker opp en mann som vet mer om det å være innelåst enn man først skulle tro. Venus og Mars er en dialog gjennom en låst dør, en dialog om maskulinitet og femininet, om metaforer og analogier – og om å være innelåst og utelåst.

Rollene i Venus og Mars spilles av Espen Reboli Bjerke, Tonje Sisevic Thorland og Behruz Arshi. Deler av filmen fortelles gjennom tegneserieillustrasjoner av Håvard S. Johansen. Filmen hadde premiere på kortfilmfestivalen i Grimstad i 2005.